Veli Lošinj – klimatsko lječilište

✭ Veli Lošinj je najjužnije mjesto otoka Lošinja .Preko godine ovdje živi oko 1000 stanovnika ,dok se dolaskom toplijih dana broj stanovnika i gostiju višestruko poveća . Još krajem 19. stoljeća Veli Lošinj je započeo svoju tradiciju turističkog mjesta. Guste šume alepskog bora jamče osvježenje u vrućim ljetnim danima te okrepljujuć i čist zrak.

U samom gradu  i oko Velog Lošinja  postoje  različite destinacije koje su vrijedne  izleta. Bilo rimska, mletačka ili austrougarska - bogata kulturna prošlost otoka još uvijek je vidljiva i obilježava cijelo područje otoka Lošinja i Cresa i cijelog arhipelaga.

Izlet  do Osora

 Osor, gradić udaljen oko 25 km, lako je dostupan autom ,biciklom ili autobusom . Stari antički lučki grad poveznica je  između dva otoka, Cresa na sjeveru i Lošinja na jugu . Stoljećima je grad bio važno trgovačko mjesto, a kasnije sjedište biskupije. Od 1976. Osor je ljeti domaćin festivala klasične glazbe. Katedrale, ostaci dva samostana, Arheološk,i kao i mali Biskupski muzej, zanimljiva su mjesta za posjetitelje.

Mali Lošinj – glavni grad i administrativno središte

✭ 3 kilometra udaljen laganom šetnjom od Velog Lošinja uz obalu mora smjestio se Mali Lošinj. Iako im imena tako ne kažu, Mali je Lošinj veći od Velog. Danas je Mali Lošinj administrativno i turističko središte otoka s mnogobrojnim trgovinama, kioscima i kafićima oko velike luke.

Dan u Cresu

✭ Glavni grad susjednog otoka Cresa lako je dostupan automobilom ili autobusom. Otoci su povezani mostom u Osoru . Stoljećima je grad bio administrativno središte Mletačke Republike za cijeli arhipelag. Ostatak tog utjecaja vidljiv je do današnjeg dana ; ne samo talijanski dijalekt, nego i sama gradska struktura: uske uličice, kalice i dvorišta koji se doimaju venecijanski. Također preporučamo posjet srednjevjekovnom gradiću Lubenice ,smještenom na visokoj hridi iznad mora. Ljeti se u Lubenicama održavaju koncerti klasične glazbe, nadaleko poznati po svojoj mističnosti jer se izvode u župnoj crkvi. http://cres.hr/lubenicke-glazbene-veceri/1146

Izlet na otok Ilovik

✭ Ilovik – u Lošinjskom arhipelagu još zvan i „otok cvijeća“ ,iako cvijeće možete vidjeti u svoj svojoj raskoši u proljeće i rano ljeto. Velik taman toliko da se ne umorite dok ga obilazite. Okrepu možete potražiti u jednom od brojnih njegovih restorana ili se okupati na poznatoj pješčanoj plaži Pržinama.

Izlet na otok Susak

✭ Zašto ne biste jedan dan svog odmora proveli otkrivajući ljepote jedinog takvog otoka u Europi. Susak se sastoji od Donjeg i Gornjeg Sela povezanih trima Stepenicama;kojima god krenete, zasigurno ćete uživati svim osjetilima. Tuneli od trstike, koja je većinska biljka na otoku,posvuda pijesak, prekrasno smaragdno more, jamčimo da ćete uživati. Kupanje na plaži Spiaza ili u uvali Bok je jedinstveno iskustvo .

Izlet po otocima i uvalama arhipelaga

Mnoštvo otočića i uvala otoka Lošinja samo čekaju da ih otkrijete baš vi i to baš onda kad vi želite! Možemo vam pomoći pri pronalaženju broda, glisera ili gumenjaka kako biste sami kreirali vaš izlet .